Skip to main content
  • Optimalisatie
  • Continuïteit
  • Inzichtelijk
  • Beheersbaar

Procesoptimalisatie

Een stabiel en modern proces draagt bij aan het behalen van tijdswinst, minder kosten en zekerheid over de kwaliteit. Werkt een proces nog niet geweldig, doordat het bijvoorbeeld gedateerd is en niet aan verwachtingen kan voldoen, dan ontstaat er onrust zowel intern in de organisatie als bij de eindklant. Progressus biedt ondersteuning in iedere stap van de ontwikkeling. 

Projectbegeleiding met proceservaring en kennis van besturingstechniek

Met proceservaring en kennis van besturingstechniek verzorgen wij projectbegeleiding in industriële automatisering van A tot Z. Bij totaalontwerp van besturing van processen, productielijnen en complete plants denken wij mee, zowel op detailniveau als met overzicht over de totale procesbesturing.

Industriële automatisering: PLC programmeren en SCADA Engineering

Op basis van input van jou, inventariseren wij de gewenste situatie en vertalen deze naar een functionele omschrijving. Deze omschrijving vormt de basis voor ontwerp van functionele software voor de PLC. 

Alarmtuning: effectieve melding voor inzicht in storing

Voorkom reeksen irrelevante alarmen en een stroom aan overbodige informatie op het display van jouw procesoperator. Een domino-effect aan meldingen van gevolgstoringen is in industriële automatisering aan de orde van de dag. Deze zijn grotendeels onbelangrijk, maar maken het werk van procesoperators onnodig ingewikkeld. 

SM@RT Programming: Niet programmeren, maar configureren

Elke procestechnoloog moet software eenvoudig kunnen configureren. Dat is de gedachte achter Sm@rt Programming: met een paar eenvoudige handelingen is de automatisering van jouw plant aan te passen aan de gewenste productie. De procestechnoloog kan dit zelf, er komt geen programmeur meer aan te pas. Sm@rt Programming – een exclusief product van Progressus – bestaat uit Sm@rt Objects en Sm@rt SFC.

Database-engineering met typical manager

Inrichting van een database voor het automatisch genereren van onder meer documenten, elektrische tekeningen en basis PLC- en Scadasoftware. Optimaal gebruik van alle beschikbare data van alle disciplines. Een sterke automatiseringstroef om sneller en met minder middelen tot een beter resultaat komen. 

Profibus testen

Een probleem is meestal een gevolg van iets, de oorzaak ligt vaak dieper. Met visuele inspectie plus analyse van de bus met een Profibus Tester door een gecertificeerde Profibus Engineer sporen wij die oorzaak op. Wij brengen jouw industriële netwerk weer in optimale conditie.